----MEoW!!Assalamualaikum alooo thanx ya 4 jumping 2 my blog do follow n drop a comment ya----

Thursday, 16 May 2013

1st time Interview IPG yihaaa

Assalamualaikum  manusia2 semua yang awesome lagi gojjjeeeeess hohoh harinie 16 mei kan ? hmmm hari apa tue? hari khamisla kan bhahaha tadak aih hari nie Hari Guru...so di kesempatan ini den manusia yang bergelar pelajar nak ucapkan Selamat Hari Guru kat semua yang bergelar guru...terima kasih atas segala-galanya,,,,pengorbanan guru-guru semua memang tak luput dari jiwa kami yang bergelar pelajar....hmmmm  berbalik kepada entry kali nie eden nak share sikit pengalaman interview institut perguruan aka ipg ....al maklumlah cita2 den teringin bebeno jadi cikgu sejak tadika sampai waktu kecik2 pun dok main cikgu2 dengan kakak n sepupu bhahaha huhu...Syukur Alhamdullilah dipanggil untuktemuduga di IPGK Tuanku Bainun

So apa preparation yang ana buat ? nak tau apa ? esok nak interview harinie baru nak kalut prepare ish2 besa la hari sebelum interview dok prepare nak buat suprize kat parents nak sambut Hari Ulangtahun Perkahwinan yang ke 24.....malam tue baru seterika baju siap potong rambut lagi huhu sedih2 penat simpan rambut tue hahaha baru ja nak buat rambut mcm Samy Vellu bhahaha ...<< over lebih..malam tue jugak baru dok buat karangan yang ada dalam borang untuk interview ish3 lain kali tobat tak mau dah memang gelabah gila dengan tak prepare apa langsung ,,yang sempat baca KSSSR ja hmmm tapi tak tanya pun huhu,malam tue siap kena perli  kat twitter dengan Syifa kawan smksn ..dia pun dapat gak temuduga so hari tue dapat la jumpak dah dua tahun tak jumpa kan...



Pagi tue ha pecah rekodkot bangun pukul 6 pagi sepanjang pencen mudanie bhahaa (cuti lps spm) tue pun mak yang gerakkan hhuhu.....lps tue baru kalut duk susun sijil dengan salinan hmmmm memang last minute terukla lepas nie hrp2 ak tak buat dah benda gila camnie kena prepare awal2,,,dlam pada tue sempat dok posing maut bhahaha .....




Ok lps tue pukul 7 keluar rumah dah ,lepad hantar mak abh drive terus pie kat highway takut jam nanti sebab pukul 8pagi kena ada dah....hmm sampai ja sana terus cikgu2 kat situ suruh masuk hall cepat untuk amik ujian INSAK...hmm natang apa tue... tadak binatang aih test ja alo cenang ja tanda ya takpun tidak,wajar tak wajar, yang tue ja boring pun ada  130 soklan nak jawab dalam 30 minit  ....klu ikut hati nak tanda smu A TAKPUN B ja bhahaha ......

hmm aku dapat group D ,,group ada A,B,C,D ,,GRUOUp D untuk sapa yang dapat subjek Sains....sobX3 masa ak sampai ramai dah org dlm hall tue cuma ada 3 org ja dlm gruop D tue yg lin ramai gila rasa2 lebih dari 30 org kot group a,b,c  tapi best la jugak mesti boleh balik awal bhahahah mana taknya last2 bila semua dah mai group yang dapat subjek sains 8orang ja,lepas keluar dari dewan tue tetiba ak nampak 2 bdk chinese guna salotape yg warna putih buat name tag dlm hati duk kata nerd gila bhahaha last2 masa nak sign kat tepi bilik temuduga tue ha kan dah kena kena pakai apa yg ak yg tengok tadi macam price tag dah hikhik 



Aku dapat sesi temuduga sesi ke 2 kira satu sesi temudaga 4 orang ...so memang boring tahap kucing dok tunggu tuan dia bagi makan la ...dah la sejuk dalam library maktab  tue rasa mcm nak tidor ja,,,nasib la amzar ada leh gak la sembang ,,,dok syok2sembang tetiba ada org panggil dia masuk interview,,,dia dpt maths sama dengan syifa...so aku carila mangsa baru lain yang sanggup dengar aku dok  sembang melalak membebel bhahaha nasib ada budak mrsm kepala batas nabil nama dia ...hmm sembang2 pasal sekolah la mula2 ...terkejut den kat sekolah depa dorm panggil CUBE...kelas kau maria wakakkaa.......lps tue tetiba terdiam mana taknya dekat sejam lebih dok tunggu sesi 1 dok interview ,,,lepas tue MIMI tegur aku...ha nasib baik ada gak geng kawan sekelas 4 n 5 Jauhari bhahha selalu dok speaking Indon ngan dia nie dia baru ja habis temuduga untuk subjek maths..so dok tanyala tips2 n soklan yg dia kena ..so dia bagitaukena banyak ckp ...mak aiii adddeeees abih la aku klu sembang dengan kawan takpala dah la perut dok lapar nie adesssss 


so tetiba panel mai kat aku ngan Nabil dia kata nak pie makan.....klu ikut hati nak ikut ja panel tue pie makan sekali mana taknya pukul 11 dah time  tue pagi tadi aku minum nscafe ja bhahaha lapar kot hmm  sabor ya la lps tue tibalah nama dipanggil untuk interview ..  so first2 mula dup2 dap mcm dangdut dah lelama ok skit sebab panel tue sporting dia suruh buat mcm sembang2 ja...nasib2 hehehh .....so panel suruh tengok video la ingatkan gwiyomi ka apa ka bhahaha tuptup video berita tv 3 pasal bmmbi apa kebenda boring hahahhaa


lepas  tue dia tanya  la mcm2 dekat sejam gak la psl dasar2 yg aku tak pernah tau pun apa nasib 3 org dlm group aku ckp dulu lps tue aku copy pasta tokok2 tammbah skit jadi bhan aku bhahaha,,,,,yg last sekali memang aku cakap main sedap mulut ja tetiba dia suruh kami smu speaking sbb apa nak jadi cikgu n pengalaman bagai...aku pun cakap main sedap mulut aku ja habis grandma ka granpa ka terabuk habis bhahaha  dah la pendek gila aku jawab mcm patrick nie ha


Nabil la org paling menonjol dia pandai la ckp both bm n bi lancar gila memang tabik la sama lu ..ok lps habis ja yg takleh belah ak tak pisahkan sijil so pie turun bawah buat mukakesian suruh pekerja kat kaunter tue cop n sains ...terima kasih bebanyak ya kakak yg baik hati tue huhuhu...lps hantar ja salinan sijil tue terus akajak abh makan  hahahah asyik makan ja aku nie besar tak jugak










9 comments:

  1. senyum lebar baca entry nie ...goodluck future teacher

    ReplyDelete
  2. so hg merap abah hg mkan kat mna lpas abis tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup lapar kot dok main music band dahntime tu bhahaha

      Delete
  3. Salam ukhuwah semoga berjaya dalam apa saja bidang dan selamat hari guru..

    ReplyDelete
  4. terima kasih ya bunda insyaallah moga2 berjaya dunia akhirat amin

    ReplyDelete
  5. last last .. dentist jugak jadi pilihan~~~

    ReplyDelete
  6. hahaha.. byk sgt pilihan :o apa2 un slmt hari guru.. :)

    ReplyDelete